Massage
NOS Nieuws

Ook Rotterdamse tantramasseur krijgt 2,5 jaar cel

Een tantramasseur uit Rotterdam is veroordeeld tot 2,5 jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk. De rechtbank in Rotterdam acht hem net als eerder een masseur uit Rhenen schuldig aan ontucht met vrouwen die zich aan zijn "hulp en zorg" hadden toevertrouwd.

Vijf vrouwen hadden aangifte gedaan tegen Edwin M. Hij moet hen tienduizenden euro schadevergoeding betalen. Daarnaast mag hij vijf jaar niet werken als masseur of natuurgeneeskundig therapeut.

De straf is conform de eis van de officier van justitie. M. en zijn advocaat waren beiden niet aanwezig bij de uitspraak.

Trauma's

De Rotterdamse rechtbank wijst er op dat vier van M.'s slachtoffers juist bij hem kwamen voor hulp bij de verwerking van misbruiktrauma's uit het verleden. In de praktijk zijn hun psychische klachten alleen maar groter geworden, was gebleken uit de slachtofferverklaringen. "Dat rekent de rechtbank de verdachte zwaar aan", zei de rechtbankvoorzitter.

Vorig jaar april kreeg een tantramasseur uit Rhenen exact dezelfde straf opgelegd. Hij is in hoger beroep gedaan. Edwin M. heeft twee weken de tijd om eventueel hetzelfde te doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl