Marianne Vos
NOS Sport

Vos mist WK veldrijden door liesoperatie

Voor Marianne Vos zit het seizoen bij het veldrijden erop. De 32-jarige renster van CCC-Liv, zondag nog actief op de NK, ondergaat deze week een operatie om van een liesblessure af te komen.

De zevenvoudig wereldkampioene veldrijden mist hierdoor de WK begin februari in het Zwitserse Dübendorf.

Knik in de liesslagader

Vos kampte al langer met liesklachten. Uit onderzoek werd onlangs duidelijk dat ze kampt met een knik in de liesslagader. In overleg met de medische staf van CCC-Liv besloot ze tot een operatie, die aanstaande donderdag op het programma staat.

"Als alles volgens plan verloopt, kan ik het lichaam zes weken na de ingreep weer volledig belasten", zegt Vos in een persbericht van haar ploeg. "In samenwerking met de ploeg werk ik aan een hersteltraject om mijn doelen in het wegseizoen te kunnen verwezenlijken. Een geslaagde operatie heeft op dit moment echter de hoogste prioriteit."

Vos werd zondag nog vijfde bij de NK in het Brabantse Rucphen. "Deelname aan het Nederlands kampioenschap kon fysiek gezien geen kwaad", zegt ze. "Ik wilde me in rust voorbereiden om zo fit mogelijk te zijn en vandaag nog één keer alles te geven."

Bekijk hieronder een samenvatting van de NK veldrijden.

Belofte Alvarado voor het eerst Nederlands kampioene veldrijden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl