Ajax sluit trainingskamp in Qatar af met eenvoudige zege op Club Brugge

Ajax boekt oefenzege op Club Brugge in Qatar

Ajax heeft het trainingskamp in Qatar afgesloten met een 3-1 oefenzege op Club Brugge. Eerder deze week wisten de Amsterdammers ook al te winnen van KAS Eupen (2-0).

In een vrijwel leeg Al Janoub Stadion in Doha schoot Ajax, spelend met veel gebruikelijke basisspelers, uit de startblokken tegen de koploper van België. Na een klein kwartier kwam het op voorsprong na een eigen doelpunt van Odilon Kossounou. Enkele minuten later krulde Hakim Ziyech de bal in de bovenhoek na slecht uitverdedigen van Brugge.

De van een blessure teruggekeerde Quincy Promes maakte kort na rust uit een flitsende aanval de 3-0. Thomas Van Den Keybus deed vlak voor tijd namens de Belgen wat terug.

Ajax-trainer Erik ten Hag wisselde in de tweede helft veelvuldig. Zo kregen onder andere Jurriën Timber, Juan Castillo, Kik Pierie en Kenneth Taylor minuten.