Een training van de waterpolovrouwen in Zeist ter voorbereiding op de EK
NOS SportAangepast

EK waterpolo live bij de NOS; tickets voor Tokio staan op het spel

De Nederlandse vrouwen en mannen strijden deze week om de Europese titel en een olympisch ticket op de EK waterpolo. De vrouwen zijn goed begonnen en hebben hun eerste twee wedstrijden, tegen Israël en Duitsland, met ruime cijfers gewonnen. Voor de mannen begon het toernooi dinsdag ook met een zege op Roemenië.

Op NOS.nl en in de NOS-app zijn alle wedstrijden van de Oranjevrouwen en -mannen rechtstreeks te zien, met commentaar van Erik van Dijk en Iefke van Belkum.

Programma groepsfase beide teams

Vrouwen Mannen
Zondag 17.30 uur: Nederland-Israël: 22-3 Dinsdag 10.00 uur: Nederland-Roemenië: 9-8
Maandag 11.30 uur: Nederland-Duitsland: 23-3 Donderdag 14.30 uur: Nederland-Rusland
Woensdag 17.30 uur: Nederland-Italië Zaterdag 20.30 uur: Nederland-Servië
Vrijdag 13.00 uur: Nederland-Frankrijk
Zondag 16.00 uur: Nederland-Spanje

De vrouwen, onder leiding van bondscoach Arno Havenga, verdedigen hun Europese titel en zijn bij winst van het toernooi verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Als het reeds geplaatste Spanje de Europese titel wint, mag ook de verliezend finalist naar Tokio.

Oranje deed voor het laatst mee aan de Spelen in 2008 en zorgde toen voor een stunt door olympisch kampioen te worden. Sindsdien speelden de vrouwen drie EK-finales en was er zilver op de WK van 2015.

Mannen

Bij de mannen hebben Spanje, Italië en Servië zich al geplaatst voor de Spelen. Ook hier ligt er een olympisch ticket klaar.

Als achtervang hebben de mannen en vrouwen nog een olympisch kwalificatietoernooi in maart.

Eerder deze week zonden we een reportage uit over de waterpolovrouwen, die zich onder bondscoach Arno Havenga in de Zeister bossen hebben voorbereid op de EK.

'Prolongatie Europese titel is mooi, maar het doel is Tokio'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl