Het ongeluk gebeurde een jaar geleden op de Amsterdamsestraatweg Michiel van Beers

Het Openbaar Ministerie heeft een boete opgelegd aan het Utrechtse restaurant waarvan in januari vorig jaar een 15-jarige bezorger werd doodgereden. De jongen was na 19.00 uur aan het werk en dat mag niet. De bedrijfsleider krijgt een werkstraf aangeboden.

De tiener werd rond 21.00 uur aangereden toen hij op een fiets een maaltijd bezorgde voor de hamburgerketen BurgerMe. De volgende ochtend overleed hij aan zijn verwondingen.

Wet Kinderarbeid

Het bedrijf moet nu een boete van 7500 euro betalen omdat het zich niet aan de Wet Kinderarbeid heeft gehouden. De bedrijfsleider, die verantwoordelijk was voor de inroostering, hoeft als het aan het OM ligt niet voor de rechter te komen als hij akkoord gaat met een werkstraf. De hoogte van dat aanbod is nog niet bekend.

Bij de hoogte van de straffen speelt mee dat het bedrijf al vaker was gewaarschuwd en beboet vanwege overtredingen van de Wet Kinderarbeid, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Celstraf

De automobilist die de jongen doodreed, kreeg afgelopen zomer een celstraf van negen maanden, waarvan zes voorwaardelijk. De 22-jarige man uit Breukelen reed te hard en was onder invloed van cannabis.

STER reclame