Mario Balotelli wijst arbiter Gianluca Manganiello op racistische uitingen aan zijn adres in het duel met Lazio
NOS Voetbal

Milde straf Lazio voor racistische spreekkoren aan adres Balotelli

Lazio is voorlopig mild gestraft voor de racistische uitingen van z'n fans richting Mario Balotelli. De spits van Brescia was afgelopen weekend mikpunt van racisme nadat hij een doelpunt had gemaakt tegen Lazio. De Romeinse club moest vrezen voor een wedstrijd zonder publiek, maar krijgt in eerste instantie slechts een boete van 20.000 euro.

In een later stadium kan die straf nog hoger uitvallen, aangezien de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond nog onderzoek doet naar de rol van Lazio. De club moet verklaren wat het heeft gedaan om de racistische spreekkoren te voorkomen. Daarnaast moet Lazio meehelpen met het identificeren van de fans die zich hebben misdragen.

De wedstrijd tussen Brescia en Lazio werd zondag na een half uur tijdelijk stilgelegd wegens de racistische spreekkoren vanuit het vak met uitsupporters. Balotelli plaatste na afloop een video op Instagram met de begeleidende tekst: "Lazio-fans die vandaag in het stadion waren: schaam je!"

Niet de eerste keer

Lazio distantieerde zich direct van het incident door middel van een statement. "Zoals we in het verleden altijd hebben gedaan, nemen wij op de grootst mogelijke wijze afstand van het discriminerende gedrag van een kleine minderheid van de fans tijdens de wedstrijd tegen Brescia", verklaarde Lazio.

Racisme is een terugkerend item in de Serie A. Balotelli was november vorig jaar ook al slachtoffer tijdens een wedstrijd tegen Hellas Verona. Maar ook andere spelers, zoals Internazionale-spits Romelu Lukaku, zijn dit seizoen racistisch bejegend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl