Volleybalsters beginnen OKT met klinkende zege op Azerbeidzjan

Volleybalsters openen OKT met winst op Azerbeidzjan

De Nederlands volleybalsters zijn goed begonnen aan het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn, dat ze moeten winnen om verzekerd te zijn van deelname aan de Olympische Spelen komende zomer in Tokio. Oranje won het eerste groepsduel met 3-0 (25-23, 25-18, 25-22) van Azerbeidzjan.

De nummers een en twee van de twee groepen gaan door naar de halve finales. Alleen de winnaar van het toernooi mag naar de Spelen.

In de poule van Nederland wordt Polen gezien als sterkste tegenstander. In de andere poule is dat Turkije, maar dat verloor verrassend de eerste wedstrijd van Duitsland.

Groep A

Nederland 1-3 (3-0)
Polen 1-3 (3-1)
Bulgarije 1-0 (1-3)
Azerbeidzjan 1-0 (0-3)

Oranje, dat in de persoon van de Italiaan Giovanni Caprara pas een paar weken een nieuwe bondscoach heeft, speelde zeker niet vlekkeloos en keek door een prima Azerbeidzjaanse servicebeurt (zeven punten op rij) even tegen een achterstand aan.

De Kruijf en Meijners excelleren

Aan de hand van de excellerende Robin de Kruijf en de na twaalf jaar teruggekeerde Floortje Meijners ging de eerste set echter alsnog naar Oranje.

De aanval van Nederland - de nummer zes van de wereld - ging gaandeweg beter lopen en het blok leverde heel wat punten op. Azerbeidzjan spartelde in de derde set nog tegen, maar Oranje was op tijd weer bij de les.

Bekijk in de videocarrousel hieronder interviews met Robin de Kruijf en Floortje Meijners.

Nederland speelt woensdagavond het tweede groepsduel bij het OKT in Apeldoorn. Dan is Bulgarije de tegenstander. Ook die wedstrijd is vanaf 19.30 uur live te zien op NOS.nl en in de NOS-app.