NOS Sport

Kubacki springt het verst in Bischofshofen en wint Vierschansentournee

Kubacki springt het verst in Bischofshofen en wint Vierschansentournee

Dawid Kubacki heeft de 68ste editie van de Vierschansentournee gewonnen. De Pool, regerend wereldkampioen op de korte schans, ging al aan kop na drie wedstrijden en sloot af in stijl met de zege op de slotdag in Bischofshofen.

De 29-jarige Kubacki was de meest constante springer op de vier schansen. Hij werd in Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen derde en in Innsbruck tweede. In Bishofshofen bleef hij met de nakende eindzege zijn zenuwen de baas. Hij kwam bij beide sprongen zelfs het verst: 143,0 en 140,5 meter.

Het is de eerste zege van Kubacki in de Vierschansentournee. Hij is de derde Poolse eindwinnaar van het prestigieuze toernooi na Adam Malysz (2001) en Kamil Stoch (2017 en 2018).

Het podium in Bischofshofen: Karl Geiger, Dawid Kubacki en Marius Lindvik

De Duitser Karl Geiger werd tweede op de slotschans, het Noorse talent Marius Lindvik - winnaar in Garmisch en Innsbruck - moest zich tevreden stellen met de derde plek. In de eindstand werd Lindvik tweede en Geiger derde.

De Japanse titelhouder Ryoyu Kobayashi, die in de vorige editie alle vier de wedstrijden won, was dit jaar de beste op de openingsdag, maar greep uiteindelijk net naast een medaille.

Eindstand Vierschansentournee

1 Dawid Kubacki Polen 1.131,6 punten
2 Marius Lindvik Noorwegen 1.111,6 punten
3 Karl Geiger Duitsland 1.108,4 punten
4 Ryoyu Kobayashi Japan 1.096,0 punten
5 Stefan Kraft Oostenrijk 1.086,0 punten
Dawid Kubacki landt na zijn winnende sprong in Bischofshofen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl