NOS Sport

Ook Bertens doneert in strijd tegen Australische bosbranden

In navolging van veel toptennissers heeft ook Kiki Bertens laten weten deze week geld te doneren in de strijd tegen de Australische bosbranden. Op haar Instagram-account laat ze weten honderd dollar neer te tellen voor elke ace die ze slaat op het WTA-toernooi in Brisbane.

Alleen al in de staat New South Wales woeden meer dan honderd bosbranden. Tot nu toe kwamen 23 mensen om het leven en gingen 1.300 huizen in vlammen op.

Initiatieven tenniswereld

Over twee weken staat het eerste grandslamtoernooi van dit jaar op het programma, de Australian Open. In aanloop naar dit toernooi worden voorbereidingstoernooien gespeeld in onder meer Brisbane, Auckland, Perth en Sydney. Veel spelers die daar in actie komen, hebben laten weten geld te doneren aan de slachtoffers van de branden.

Vorige week donderdag gaf Nick Kyrgios de aanzet door bekend te maken per ace die hij deze weken slaat een bedrag te doneren. Daarna volgden veel collega's zijn voorbeeld. De tennissers en tennissters die minder vaak aces slaan, kwamen met alternatieven, zoals Simona Halep.

Zij beloofde te doneren voor elke keer dat ze op de baan uithaalt naar haar coach, "zo loopt het bedrag sneller op".

Onder anderen Maria Sjarapova en Novak Djokovic lieten op Twitter weten grote bedragen te schenken. "Australië voelt al 15 jaar als thuis in de maand januari. Het is hartverscheurend om te zien hoe het vuur het land, gemeenschappen en dieren vernietigt", aldus Sjarapova.

De Australische Ashleigh Barty, die deze week in Brisbane ook dubbelt met Bertens, maakte bekend haar prijzengeld van het toernooi te schenken aan het Rode Kruis.

In Nederland is inmiddels het gironummer 5125 geopend waarop mensen geld kunnen storten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl