NOS Sport

'Vergeten' Maan moet volleyballers energie geven bij laatste kans op Tokio

Maan na vier jaar terug bij Oranje: 'Misschien dat ik al vergeten was'

"Misschien dat ik vergeten was, misschien ook niet. Het maakt ook niet uit, ik ben er weer bij." Na een afwezigheid van vier jaar is routinier Jelte Maan terug bij de Oranje-volleyballers. En hij komt als geroepen.

De mannen beginnen vandaag tegen Europees kampioen Servië aan het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn, hun laatste kans op deelname aan de Spelen. Alleen de winnaar van het evenement verdient een olympisch ticket.

De 33-jarige Maan, goed voor meer dan tweehonderd interlands, stond lange tijd buitenspel vanwege een enkelblessure. "En tijdens mijn afwezigheid in Oranje ben ik ook twee keer vader geworden. Ik wilde mijn lichaam niet op het spel zetten, terwijl ik thuis ook verplichtingen had", zegt hij.

Aanjager

Nu is hij weer fit en beschikbaar. Bondscoach Roberto Piazza wil dat hij de aanjager van het team wordt. "Het begint bij goed spelen, maar daarnaast denk ik dat ik op andere vlakken een bepaalde energie kan brengen. Daarmee kan ik het team helpen", aldus Maan.

Oranje zit in een loodzware poule met, behalve Servië, ook Frankrijk en Bulgarije. Servië verloor zondag zijn eerste wedstrijd op het OKT tegen Frankrijk verrassend met 3-0, waardoor het duel met Nederland van vandaag voor de Europees kampioen meteen cruciaal is. De nummers één en twee van de poule gaan door naar de halve finales.

Kijk hieronder naar een voorbeschouwing op de olympische kwalificatietoernooien van zowel de volleybalmannen als de volleybalvrouwen:

Volleybalploegen op weg naar OKT: 'We hebben niets te verliezen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl