AFP
NOS NieuwsAangepast

Acrobate viel uit nok Carré door afgebroken tand

De acrobate die vrijdag nekletsel opliep bij een val uit de nok van theater Carré viel doordat bij haar partner een tand afbrak. Dat zegt circusproducent Henk van der Meijden tegen De Telegraaf en het ANP.

"In het ziekenhuis zagen ze dat hij een tand miste", zegt hij tegen de krant. "Dat is volgens hem ook de oorzaak. Die tand brak af en daardoor viel in zijn mond de druk weg waarmee hij het bitje vastbeet waar zij aan hing."

De Sky Angels werken met touwen en mondbitjes:

Het Russische acrobatenpaar, dat optreedt onder de naam Sky Angels, voert een act op waarbij ze aan koorden door de lucht zweven. Op sommige momenten hangt de vrouw alleen aan een touw dat vastzit aan een bitje in de mond van de man. Dat ging vrijdag mis.

Volgens Van der Meijden probeerde de mannelijke acrobaat nog een koord boven hem te grijpen, maar dat lukte niet. Hij werd meegenomen in de val van de vrouw en samen vielen ze zo'n tien meter naar beneden. De act wordt uitgevoerd zonder vangnet.

De man kwam er met een hersenschudding van af. De vrouw moest worden geopereerd aan haar nek. De operatie is geslaagd, zegt Van der Meijden, maar het is afwachten hoe goed ze herstelt.

Na het ongeluk werd de voorstelling van het Wereldkerstcircus in het Amsterdamse theater afgebroken. Gisteren en vandaag gingen de voorstellingen wel gewoon door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl