ANP
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Twee artiesten vallen van tien meter hoogte tijdens act Kerstcircus Carré

Bij een voorstelling van het Wereldkerstcircus in theater Carré in Amsterdam zijn twee artiesten vanuit de nok naar beneden gevallen. De show is direct stilgelegd.

De Russische artiesten zijn buiten levensgevaar, maar een van hen is er ernstig aan toe. Ze hebben een val van tien meter gemaakt.

Op enig moment vielen beide artiesten tegelijk naar beneden. Ze vielen op elkaar. De vrouwelijke artiest lag onderop", aldus de toeschouwer. "Het duurde in mijn beleving zo'n 10 tot 15 seconden voordat mensen van de organisatie ernaartoe kwamen rennen."

De mannelijke artiest werd als eerste weggevoerd. De vrouw bleef langere tijd bewusteloos op de vloer liggen. De voorstelling, die was uitverkocht, is afgeblazen.

Het publiek is rustig naar buiten geleid:

Twee artisten gevallen tijdens act Kerstcircus Carré

Aanspreekbaar

Henk van der Meijden, de producent van het Wereldkerstcircus, zei tegen het ANP dat de acrobaten aanspreekbaar waren toen ze naar het ziekenhuis werden gebracht. Het gaat om een Russisch echtpaar dat optreedt onder de naam 'Sky Angels'. Ze staan erom bekend dat ze hun act zonder vangnet doen. Volgens Van der Meijden was het onderdeel van de show waarbij het mis ging niet extreem gevaarlijk.

De laatste show van vandaag is afgelast, maar de voorstellingen van morgen en overmorgen gaan volgens Van der Meijden vooralsnog gewoon door.

Het ongeval gebeurde rond 18.50 uur. Er zijn meerdere ambulances en een traumateam opgeroepen. Omdat het wordt gezien als een arbeidsongeval gaat de Inspectie SZW onderzoek doen.

In het theater wordt tot 5 januari drie keer per dag een kerstshow gegeven. Het Wereldkerstcircus viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum. Er doen circusartiesten uit negen landen over de hele wereld aan mee. De act Sky Angels won in 2017 de prestigieuze circusprijs De Gouden Clown.

Advertentie via Ster.nl