Wayne Rooney en Phillip Cocu vieren de overwinning van Derby County

Cocu en Rooney stunten in FA Cup, Liverpool wint derby

Derby County, de club van coach Phillip Cocu en aanvoerder Wayne Rooney (tevens assistent-trainer), heeft voor een stunt gezorgd in de FA Cup. Op bezoek bij Crystal Palace, de nummer negen van de Premier League, won de ploeg van Cocu met 1-0.

Derby County speelt een klasse lager en staat daarin slechts op de zeventiende plaats. Na ruim een half uur trof Chris Martin doel en dat bleek de enige goal van de wedstrijd. Kelle Roos, de Nederlandse doelman van Derby, wist zijn doel schoon te houden.

Crystal Palace, waar ex-Ajacied Jaïro Riedewald een basisplaats had, speelde het laatste half uur met een man minder na een rode kaart voor middenvelder Luka Milivojevic.

Curtis Jones viert zijn eerste doelpunt voor Liverpool

18-jarige helpt Liverpool

Liverpool plaatste zich voor de vierde ronde door de stadsderby met Everton te winnen. Everton wist al sinds 1999 niet meer te winnen bij de rivaal en ook nu zegevierde de thuisploeg op Anfield: 1-0.

Liverpool-coach Jürgen Klopp gunde veel van zijn sterspelers rust. Zo zaten onder anderen Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Mo Salah niet bij de selectie. Everton was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Liverpool-doelman Adrián maakte drie gevaarlijke pogingen van Everton onschadelijk.

De thuisploeg pakte na rust het initiatief en scoorde wél. Curtis Jones krulde de bal op fraaie wijze via de lat achter Everton-doelman Jordan Pickford. Voor de 18-jarige Jones, geboren in Liverpool, was het zijn eerste goal op het hoogste niveau.

Spurs op herhaling, Chelsea wint wel

Tottenham Hotspur wist niet te winnen van Middlesbrough, uitkomend op het tweede niveau (Championship).

Het elftal van José Mourinho wist dankzij Lucas Moura uitschakeling wel te voorkomen. Door zijn goal eindigde de wedstrijd in 1-1, wat betekent dat Tottenham en Middlesbrough op herhaling moeten (14 of 15 januari).

Ross Barkley juicht na zijn goal voor Chelsea, dat speelde in speciale retroshirts

Chelsea plaatste zich wel voor de vierde ronde, dankzij een 2-0 overwinning op Nottingham Forest (2). Callum Hudson-Odoi en Ross Barkley scoorden al in de eerste helft en daarmee was de buit binnen voor de ploeg van coach Frank Lampard.

Chelsea speelde in speciale retroshirts, omdat het 50 jaar geleden de FA Cup voor het eerst won.