Wayne Rooney en Phillip Cocu tijdens het duel met Barnsley
NOS Voetbal

Cocu laat aanvoerder en assistent Rooney debuteren en boekt nodige zege

Met een plek in de basisopstelling en de aanvoerdersband om zijn arm heeft Wayne Rooney zijn debuut als speler gemaakt bij Derby County. De Engelsman is sinds kort speler en assistent-trainer bij de club van trainer Phillip Cocu en mocht in het competitieduel tegen Barnsley zijn eerste speelminuten maken.

Zijn aanwezigheid bleek van onschatbare waarde, want mede dankzij een assist van de topscorer aller tijden van Manchester United en het Engelse nationale team, won Derby County met 2-1.

DC United

Rooney tekende afgelopen zomer al een contract bij Derby County, de nummer zeventien van de Championship, maar wilde nog wel het seizoen afmaken bij zijn toenmalige club DC United. Na zijn laatste wedstrijd voor het team uit Washington, de verloren play-offwedstrijd met Toronto FC op 20 oktober, nam hij een korte vakantie.

Niet veel later voegde hij zich bij zijn nieuwe ploeggenoten van Derby County om alvast mee te trainen en op de bank plaats te nemen als assistent. Omdat hij pas sinds 1 januari speelgerechtigd is, werd het duel met Barnsley de eerste mogelijkheid om te spelen voor Rooney.

Aanvoerder

Trainer Cocu greep het duel aan om hem meteen in de basis te zetten en de aanvoerdersband te gunnen. De aanwezigheid van de ervaren Rooney zorgde zowel op als naast het veld voor veel opwinding.

Wayne Rooney viert de openingstreffer tegen Barnsley

Met Rooney als middenvelder wist Derby County in de eerste helft op voorsprong te komen. Na drie gemiste kansen van aanvaller Jack Marriott, was het bij zijn vierde poging wel raak. Een vrije trap van Rooney belandde gevaarlijk in het doelgebied van Barnsley en Marriott wist zijn knie er tegenaan te zetten.

Na de gelijkmaker van Barnsley, vlak na rust, was Rooney nogmaals betrokken bij een goal van zijn nieuwe team. Dit keer brak hij het spel open met een splijtende pass, waarna Andre Wisdom spits Martyn Waghorn wist te bedienen voor de 2-1.

Dankzij de zege neemt Derby County wat afstand van de degradatiezone en kruipt het een klein beetje richting plek 6, de positie die recht geeft op play-offwedstrijden om promotie naar de Premier League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl