NOS Sport

Meijners als verloren dochter terug bij volleybalsters, op jacht naar Tokio

Meijners als routinier na twaalf jaar terug bij Oranje-volleybalsters

Ze speelde ruim twaalf jaar geleden haar laatste volleybalinterland. Oranje leek een gesloten boek, maar nu is Floortje Meijners terug in de nationale selectie voor het allesbeslissende olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn, dat volgende week dinsdag begint.

Meijners trok in september 2007 uit onvrede over haar reserverol de deur achter zich dicht bij het Nederlands team. Het voormalige toptalent voelde zich ongelukkig en maakte op 20-jarige leeftijd een drastische keuze.

Studies, ouderschap en sportieve avonturen

De Oldenzaalse vond vervolgens het geluk in haar (afgeronde) studies economie en international business management, het moederschap en sportieve avonturen in Turkije en Italië.

"Op die leeftijd was een studie ook belangrijk voor mij. Ik ben dingen gaan doen die op dat moment voor mij belangrijker waren", kijkt de nu 32-jarige Meijners terug op die periode.

Floortje Meijners in actie voor Oranje tijdens een oefeninterland tegen Japan in oktober 20006

Een belangrijke reden voor de verrassende rentree van Meijners is de aanstelling van Gianni Caprara. De nieuwe Oranje-bondscoach en de Nederlandse kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij het Italiaanse River Volley uit Piacenza.

"We hebben toen resultaten geboekt", vertelt Meijners. "Dat was een extra motivatie voor mij om weer bij Oranje te komen, al heeft Nederland voor de komst van Gianni ook geweldige bondscoaches gehad."

Met die laatste zin maakt Meijners duidelijk dat ze niet in wrok omkijkt naar het verleden. Diverse oud-bondscoaches, onder wie Bert Goedkoop en Giovanni Guidetti, probeerden haar tevergeefs tot een rentree te verleiden.

Dat Meijners nog in beeld is gebleven voor Oranje, is ook te danken aan haar goede prestaties in Italië.

Zo won ze in maart 2019 met haar toenmalige club Bustu Arsizio de CEV Cup, het tweede Europese clubtoernooi. Meijners werd in Italië ook drie keer landskampioen en bekerwinnaar, waaronder in 2013 en 2014 met Piacenza onder leiding van, jawel, Caprara.

Inmiddels speelt ze bij Monza, de vierde Italiaanse club waar ze aan de slag is gegaan.

Populair

De successen hebben Meijners ook populariteit in Italië opgeleverd. Zo is er op YouTube een opzwepende video van haar te vinden - met muzikale begeleiding van wat vrolijke Italiaanse klanken - vol met fraaie acties uit het verleden.

En die Floortje Meijners kan Oranje op het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn vanaf 7 januari goed gebruiken in de strijd om een ticket voor Tokio.

Niet alleen de vrouwen, ook de mannen maken zich op voor het olympisch kwalificatietoernooi, waar tickets voor Tokio op het spel staan. Bekijk hieronder een voorbeschouwing op de OKT's van de Nederlandse volleybalteams:

Volleybalploegen op weg naar OKT: 'We hebben niets te verliezen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl