NOS NieuwsAangepast

Dode en meerdere gewonden bij grote kettingbotsing bij Akkrum

Bij een kettingbotsing op de A32 in Friesland zijn een dode en negentien gewonden gevallen. Het dodelijke slachtoffer is een vrouw van 58 uit Dokkum. Zeventien mensen raakten lichtgewond, twee mensen liepen zwaarder letsel op.

Ter hoogte van Akkrum kwamen volgens de politie tientallen auto's met elkaar in botsing. Alle hulpdiensten zijn aanwezig.

Dit zijn eerste beelden van de plaats van het ongeluk:

Massacrash op de A32

Tientallen slachtoffers en betrokkenen zijn door de politie te voet van de snelweg geleid en in een school ondergebracht. Volgens de brandweer waren er ook in de tegengestelde richting aanrijdingen.

De A32 tussen Akkrum en Heerenveen zal nog geruime tijd afgesloten zijn voor onderzoek. De omgekeerde rijrichting is inmiddels wel weer vrijgegeven.

Meer kettingbotsingen

Op de A7 bij Heerenveen zijn dertig tot veertig auto's betrokken geraakt bij een botsing. Daarbij zijn acht mensen gewond geraakt, zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. In totaal waren er zo'n zeventig mensen betrokken bij de botsing; voor veertig van hen is of wordt onderdak geregeld. Zij worden door vervoerbedrijf Arriva daarnaartoe gebracht.

Ook op de A28 bij het Gelderse Ermelo botsten meerdere auto's op elkaar. Volgens Omroep Gelderland zijn er zeker acht auto's bij betrokken, net als een vrachtwagen. Volgens hulpdiensten is niemand gewond geraakt.

De botsingen zijn mogelijk het gevolg van de dichte mist die het zicht belemmert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl