NOS

Het KNMI heeft voor het noorden van het land code oranje afgegeven vanwege het slechte zicht door dichte mist. Voor de zuidelijke helft geldt nog steeds code geel. Rijkswaterstaat adviseert niet de weg op te gaan als het niet nodig is.

Op steeds meer plaatsen in het land is het zicht slecht door mist. Op veel plekken komt op dit moment plaatselijk dichte mist voor, waarbij het zicht minder is dan 200 meter.

Check hier hoe het zicht is bij jou in de buurt.

Het zicht zal vanavond en vannacht verslechteren, met dichte mist op veel plaatsen. In combinatie met het vuurwerk kan het zicht volgens het KNMI lokaal soms zelfs minder dan 10 meter zijn. Ook is er vannacht kans op gladheid door vorst: in veel gemeenten is vanmiddag preventief gestrooid.

De ANWB waarschuwt weggebruikers die vanavond en vannacht gaan rijden voor zeer slecht zicht en gevaarlijke rijomstandigheden. Vooral in Friesland, de kop van Flevoland en Overijssel is het zicht op sommige plaatsen maar een paar meter. Volgens de ANWB is het op die plaatsen onverantwoord om te rijden.

Op de A32 bij Akkrum was aan het begin van de avond een kettingbotsing; daarbij viel zeker een dode:

Massacrash op de A32

In de kop van Noord-Holland is het zicht 40 tot 50 meter. De ANWB verwijst naar de jaarwisselingen van 1993 en 2008, toen er op sommige plaatsen een chaos ontstond op de weg.

Vuurwerkshows

De mist kan mogelijk ook de nationale vuurwerkshow op de Erasmusbrug in Rotterdam verstoren. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat de show vooralsnog door. Als het zicht minder wordt dan 200 meter, wordt de show mogelijk geannuleerd.

De Erasmusbrug in Rotterdam, waar vanavond de nationale vuurwerkshow is NOS

In Deventer is een grote vuurwerkshow afgelast omdat vanavond en vannacht dichte mist wordt verwacht. De show zou plaatsvinden in de omgeving van de Wellekade, op de Worp en bij de Wilhelminabrug over de IJssel.

Het weer tijdens de jaarwisseling:

Dit is het weer tijdens de jaarwisseling

Morgen trekt de mist geleidelijk weg, maar op sommige plaatsen kan de mist hardnekkig zijn. Vooral in het zuiden kan de zon soms doorbreken.

STER reclame