SQ Vision

De ANWB waarschuwt mensen die vanavond en vannacht de weg op willen voor zeer slecht zicht en gevaarlijke rijomstandigheden. Het zicht kan door dichte mist teruglopen tot slechts enkele meters, zegt de ANWB.

Op plaatsen in het midden en het oosten van het land is de mist nu al hardnekkig. Op sommige plekken is het zicht minder dan 200 meter. De verwachting is dat de mist zich vanavond uitbreidt. Voor rond de jaarwisseling geeft het KNMI in het hele land code geel af.

Rond 00.00 uur zal het zicht naar verwachting op sommige plaatsen teruglopen naar 50 meter en lokaal zelfs tot minder dan 10 meter, vanwege kruitdampen van het vuurwerk.

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport werd vanochtend tijdelijk stilgelegd, vanwege dichte mist kon er niet worden opgestegen en geland. Rond 12.00 uur begon de mist daar op te trekken. Het vliegverkeer wordt weer hervat, zegt een woordvoerder. "Maar het duurt wel even voordat het schema weer is hersteld."

Een aantal vluchten werd verplaatst naar de luchthaven van Keulen, zag deze verslaggever van Omroep Brabant:

De dichte mist is een flinke tegenvaller voor de liefhebbers van siervuurwerk. Grote kans namelijk dat de kleurige ontploffingen vannacht deels aan het zicht worden onttrokken. Hoewel het volgens NOS-weerman Verhoef ook kan voorkomen dat de mist pas na middernacht echt dicht wordt.

Naast slecht zicht heeft Verhoef nog een weerwaarschuwing. "Mist in combinatie met temperaturen onder het vriespunt kan lokaal leiden tot gladheid, zeker op wegen waar niet veel wordt gereden."

STER reclame