Koster schrijft Sylvestercross op haar naam, Belgische mannen domineren

Koster schrijft Sylvestercross op haar naam

Maureen Koster heeft de 39ste editie van de Sylvestercross in Soest op haar naam geschreven. De 27-jarige atlete kwam na 6.000 meter in een tijd van 22.28 over de streep en daarmee was ze zeventien seconden sneller dan de Keniaanse Tabitha Gichia. In 2016 wist Koster ook al de Sylvestercross te winnen.

Jasmijn Bakker was op plaats drie de tweede Nederlandse. Tweevoudig nationaal kampioene cross Andrea Deelstra kwam niet verder dan de zevende plek. Julia van Velthoven, winnares van vorig jaar, eindigde als tiende.

Mannen

Bij de mannen domineerden de Belgische lopers. Soufiane Bouchiki finishte na 10,4 kilometer als eerste in 35.08. De nummers twee en vier van de cross kwamen ook uit België. Stan Niesten was met een zesde plaats de beste Nederlander.