Julia van Velthoven schrijft de Sylvesterloop 2018 op haar naam

Van Velthoven wint Sylvestercross; Choukoud naast podium

Julia van Velthoven heeft in Soest de traditionele Sylvestercross gewonnen. De 24-jarige Nijmeegse liep de race over 6.000 meter in 22.03. De Belgische atletes Imana Truyers (22.30) en Hanna Vandenbussche (22.32) werden tweede en derde.

Andrea Deelstra, Nederlands kampioene op de cross, eindigde als vierde (22.34). Bij de NK in maart was Van Velthoven achter Deelstra tweede geworden.

Bij de mannen greep Khalid Choukoud net naast een podiumplaats. De 32-jarige Hagenaar werd vierde in de wedstrijd over 10,4 kilometer, met start en finish in het zand van de Soester Duinen.

Choukoud was de beste Nederlander en was een halve minuut langzamer dan de winnaar, de Zweed Napoleon Solomon. Michel Butter moest genoegen nemen met de achtste plaats.