De dienst was te zien op een livestream West Freeway Church of Christ

President Trump heeft de kerkgangers geprezen die zondag in Texas een man doodschoten die even daarvoor tijdens een dienst het vuur had geopend. "Dankzij die dappere mensen die 242 geloofsgenoten beschermden was het in 6 seconden voorbij", twittert hij. Bij de schietpartij kwamen drie mensen om, onder wie de schutter.

De man stond tijdens de dienst aan de zijkant van de zaal toen hij plots een vuurwapen trok en begon te schieten. Meerdere mensen, leden van het vrijwillige beveiligingsteam van de kerk, haalden vervolgens een eigen wapen tevoorschijn en schoten de dader dood.

Sinds kort geldt in Texas een wet die wapenbezit in gebedshuizen toestaat. Hij werd ingesteld vanwege een bloedbad in 2017, toen 26 mensen werden doodgeschoten in een kerk. Trump is blij met de nieuwe wet. "Deze helden hebben levens gered, en de Texaanse wetten die het hun toestaan om wapens te dragen ook!"

Een van de kerkgangers die ingrepen, zegt dat ze zo snel konden handelen omdat ze de man al vanaf zijn binnenkomst in de gaten hielden. Hij was opgevallen omdat hij ogenschijnlijk een nepbaard en een pruik droeg.

Motief

Het motief van de schutter is nog altijd onduidelijk. Het gaat om een man van 43 die in de buurt woonde. Hij was bekend bij de politie, onder meer omdat hij in 2009 iemand had aangevallen met een wapen.

De politie heeft het huis van de dader doorzocht. Het is niet bekend of dat iets heeft opgeleverd.

STER reclame