West Freeway Church of Christ
NOS NieuwsAangepast

Man opent vuur in kerk Texas, kerkgangers schieten hem dood

Een schietpartij in een kerk in Texas heeft zeker drie levens geëist. Een man opende het vuur tijdens een dienst, waarna meerdere kerkgangers opstonden, een vuurwapen trokken en de man neerschoten. Hij is een van de drie doden.

De schietpartij was in een kerk niet ver van de stad Fort Worth. Op beelden van een livestream van de kerkdienst is te zien hoe een aan de zijkant staande man op anderen afloopt en begint te schieten. Vervolgens lopen kerkgangers met een vuurwapen op de schutter af en schakelen ze hem uit.

De beelden zijn vrijgegeven, maar worden stilgezet op het moment dat de man begint te schieten.

Schietpartij Texas was live te zien op internet

Behalve de schutter kwamen twee kerkgangers om het leven. Zij bezweken in een ziekenhuis aan hun verwondingen. Twee andere mensen raakten lichtgewond toen ze in paniek wegdoken en hun hoofd stootten tegen de kerkbanken.

Deze mensen vertellen wat er gebeurde in de kerk.

'Mijn moeder kroop onder de bank toen hij begon met schieten'

Over het motief van de schutter is nog niets duidelijk. Ook is nog onbekend of hij het specifiek had gemunt op de mensen die hij raakte. Wel heeft de politie bekendgemaakt dat de man in het verleden meermalen is gearresteerd.

De mensen die de man uitschakelden waren lid van het vrijwillige beveiligingsteam van de kerk, dat altijd bewapend is. "Vandaag liep het kwaad bij ons binnen", zegt de regionale sheriff tegen de Fort Worth Star-Telegram. "Gelukkig stonden goede mensen op en maakten ze er een einde aan voordat het erger werd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl