NOS NieuwsAangepast

Man opgepakt voor gooien zwaar vuurwerk naar politiebus

De politie heeft een 38-jarige Hagenaar opgepakt die ervan wordt verdacht illegaal vuurwerk naar een politiebus te hebben gegooid. Door de explosie liep een agent blijvende gehoorschade op en raakte de bus zwaar beschadigd.

Bekijk hier de beelden die op 3 december vanuit een politiehelikopter werden gemaakt:

Vuurwerkbom in Duindorp

Daarnaast zijn vanochtend vier andere mannen opgepakt op verdenking van het aanrichten van vernielingen en aanzetten tot rellen, eerder deze maand. Het gaat om vier Hagenaars van 35, 37, 39 en 43 jaar.

De zesde verdachte, een Hagenaar van 42, zit vast vanwege het bezit van een vuurwerkbom. Ook wordt hij verdacht van het voorbereiden van brandstichting en het veroorzaken van een explosie. Verder zou hij begin deze maand in Duindorp met opzet op een agent zijn ingereden.

Bestelbusje vol vuurwerk

Direct na alle aanhoudingen heeft de politie huiszoekingen gedaan in zeven woningen en een pakhuis. Ook werden een auto en een bestelbusje doorzocht. In het busje, dat op straat stond geparkeerd, bleek 300 kilo vuurwerk te liggen. Elders werd nog eens 70 kilo vuurwerk gevonden. Tussen het vuurwerk zaten onder meer nitraatbommen en een lawinepijl.

Daarnaast zijn er steekwapens, een kruisboog en een nepvuurwapen gevonden. Ook vonden agenten duizenden euro's aan contanten en harddrugs. Alles is in beslag genomen en wordt verder onderzocht. De verdachten blijven in elk geval tot na de jaarwisseling vastzitten, zegt een politiewoordvoerder.

Bewoners van de wijk Duindorp melden tegenover de NOS dat er vanochtend meerdere invallen waren, die gepaard gingen met veel machtsvertoon van de politie. "Er werden deuren ingetrapt en dat waar kinderen bij waren." Bij de aanhoudingen zouden laptops en telefoons zijn meegenomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl