Regio15
NOS NieuwsAangepast

Onrust in Haagse wijken aan vooravond Oud en Nieuw

In verschillende wijken in Den Haag is het gisteravond onrustig geweest. In Scheveningen zijn alles bij elkaar negentien mensen opgepakt, onder meer voor het gooien van zwaar vuurwerk.

Op het Dr. de Visserplein in Scheveningen was een feest georganiseerd door vrijwilligers van Vreugdevuur Scheveningen, met een vuurton, een barbecue, een dj en een zanger. Toen het feest afgelopen was, werden brandjes gesticht en rond middernacht greep de politie in. Iedereen moest van straat en wie bleef hangen, werd opgepakt. Er zijn vijftien aanhoudingen verricht.

Een van hen, een minderjarige, is kort daarna vrijgelaten. De veertien anderen, onder wie vijf minderjarigen, zitten nog vast. Ze worden vandaag verhoord.

Op andere plekken werden nog vier minderjarigen opgepakt voor het stichten van brandjes en het gooien van zwaar vuurwerk. Ze mochten thuis slapen maar moesten zich vanochtend wel melden op het politiebureau.

Invallen

In de Haagse wijk Duindorp heeft de politie vanochtend meerdere invallen gedaan, melden bronnen uit de wijk aan de NOS. De politie zegt dat er in Den Haag zes aanhoudingen zijn verricht. De mannen zouden afgelopen tijd betrokken zijn geweest bij vernielingen en rellen. Een van hen is een man van 38 die op 3 december zwaar illegaal vuurwerk naar een politiebusje zou hebben gegooid.

De aanhoudingen gingen gepaard met veel machtsvertoon, zeggen bewoners. "Er werden deuren ingetrapt en in één geval ging de politie met getrokken pistool naar binnen. En dat waar kinderen bij waren." Bij de aanhoudingen zouden laptops en telefoons zijn meegenomen.

Het zou voornamelijk gaan om dertigers die veel invloed hebben op de jongeren die betrokken waren bij rellen. Een van de bronnen zegt tegen de NOS dat dit juist mensen zijn die proberen om de situatie in de wijk rustig te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl