Perschef PSV grijpt in bij gesprek tussen Van Bommel en Maalderink

In de laatste dagen van 2019 graven de verslaggevers van NOS Sport weer in hun eigen werk om een voor hen gedenkwaardige reportage of bijzonder interview van het afgelopen jaar toe te lichten. Vandaag: Bert Maalderink en een strenge persvoorlichter van PSV.

"Dit is niet mijn mooiste reportage van 2019. Misschien is het zelfs wel het lelijkste stukje dat ik afgelopen jaar maakte. Maar sommige dingen zijn mooi van lelijkheid. Dat geldt hier ook. Vooral omdat alles zo rauw en echt is."

"Mijn vragen en opmerkingen, Mark van Bommels antwoorden en de interrupties van PSV-persvoorlichter Thijs Slegers. Zelfs de cameraman doet mee. Na een paar seconden kwam hij erachter dat zijn camera een beetje scheef stond en tijdens mijn derde vraag corrigeert hij het beeld. Nogal ruw. Het paste helemaal in de persconferentie waar mijn irritatie met de seconde toenam. En die van Thijs Slegers ook."

"Slegers probeerde Van Bommel te beschermen tegen vervelende vragen. Maar juist Van Bommel was degene die stoïcijns en rustig bleef. Hij had helemaal geen bescherming nodig."

Oneigenlijke argumenten

"Ik heb deze twee minuten en negentien seconden de dagen erna overal voorbij zien en horen komen. En er werd veel over gezegd en geschreven. Maar niet door mij, want ik heb er niet zoveel over te melden. Behalve dat ik vond en vind dat Slegers mij met oneigenlijke argumenten onderbrak."

"De NOS is inderdaad geen rechtenhouder van de Europa League. Maar er bestaat geen regel dat er dan niet meer dan drie, vier, vijf of zes vragen gesteld mogen worden door de NOS. Die regel heeft Slegers zelf bedacht. In een bijna lege Lissabonse perszaal, met maar twee andere Nederlandse journalisten die vragen aan Mark van Bommel wilden stellen."

Thijs Slegers loopt een nagenoeg lege perszaal binnen in Lissabon NOS

"Direct na afloop ben ik naar PSV's algemeen directeur Toon Gerbrands gelopen en heb hem verteld dat ik het een bespottelijke vertoning vond. Dat wist hij trouwens al, want hij zat zelf in de zaal. Hij zou het 'meenemen', zei hij. Slegers sprak me daarna ook nog even aan. Maar toen hij weer begon over 'zeven vragen', heb ik maar een punt achter dat gesprek gezet."

"Mark van Bommel heb ik nooit meer gesproken. Maar dat zal nog weleens gebeuren. Bij een andere club. Want ruim twee weken later bleek het vertrouwen van PSV in de trainer Mark van Bommel op. Dat was precies wat ik daar in Lissabon al aan zag komen."

STER reclame