Michael van Gerwen in Londen
NOS SportAangepast

Van Gerwen naar halve finales WK na winst op 'saaie tegenstander'

Michael van Gerwen heeft zich ten koste van Darius Labanauskas geplaatst voor de halve finales van het WK darts. Na een moeizame start werd het in Alexandra Palace in Londen 5-2 voor de regerend wereldkampioen.

Na afloop was Van Gerwen - kritisch als altijd - niet tevreden over zijn eigen spel. Dat had ook te maken met zijn Litouwse tegenstander. "Een fantastische speler, maar hij verblikt of verbloost niet. Dat vind ik saai, dan speel ik liever tegen iemand anders."

Van Gerwen noemt tegenstander saai: 'Hij verblikt of verbloost niet'

De nummer 1 en 82 van de wereld hadden elkaar nog nooit ontmoet op een groot toernooi, maar Labanauskas had met winst op Ian White, de nummer 9 van de PDC-wereldranglijst, al laten zien dat er met hem niet te sollen valt.

Op stoom

Labanauskas begon de wedstrijd in stijl, met een 180'er, behield zijn eigen legs en pakte de eerste set met 3-2. In de tweede set nam de Litouwer een break voorsprong en had hij op bullseye een kans om op 2-0 te komen. Die kans liet hij echter liggen en Van Gerwen kwam op stoom.

Michael van Gerwen in Londen

In het begin van de derde set werd Labanauskas even behandeld omdat hij een pijl in zijn vinger had gekregen. Die onderbreking kon het ritme van Van Gerwen niet breken. Na drie geweldige sets kende de drievoudig wereldkampioen (2014, 2017 en 2019) echter een dipje.

Zevende keer in acht jaar

Labanauskas bleef onverstoorbaar zijn triples gooien en bracht de spanning nog even terug met het winnen van de vijfde set. Daarna liep Van Gerwen weer weg en in een rommelige laatste leg was de zesde matchdart raak.

Van Gerwen haalde voor de zevende keer in acht jaar de halve finales van het WK. Hij haalde vier keer de finale, die hij alleen in 2013 verloor van Phil Taylor. Hij neemt het maandag in de halve finales op tegen de als 12de geplaatste Engelsman Nathan Aspinall.

Price verslaat Durrant

In de laatste kwartfinale was de als derde geplaatste Gerwyn Price uit Wales te sterk voor Glen Durrant, die de afgelopen drie jaar wereldkampioen werd bij de concurrerende dartsbond BDO. Het werd 5-1 voor Price, die bij de laatste vier maandag stuit op de als zevende geplaatste Schot Peter Wright.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl