Harrie Lavreysen Pro Shots

Harrie Lavreysen heeft bij de NK baan zijn titel op de keirin geprolongeerd. De Europees kampioen verwees in Alkmaar in een sterk bezette finale Mathijs Büchli en Theo Bos naar het zilver en brons.

Wereldkampioen Büchli, die op dit nummer vier keer NK-goud won en vrijdag op de sprint de titel pakte, werd ook vorig jaar tweede achter Lavreysen. De 36-jarige Bos pakte zijn eerste NK-medaille op dit onderdeel sinds 2007, toen hij voor de vijfde keer Nederlands kampioen werd.

Roy Eefting voegde zijn eerste nationale titel op de puntenkoers toe aan zijn erelijst. Die bevatte al drie titels op het omnium en een op de scratch, waarop hij vrijdag brons in de wacht sleepte.

Goud Van Riessen, Wiebes en Pieters

Laurine van Riessen werd voor de vijfde keer op rij Nederlands kampioene op de sprint. Ze klopte in Alkmaar in twee heats Shanne Brasspenninx, die ze ook in 2018 in de finale had verslagen.

Laurine van Riessen ANP

Amy Pieters greep op de achtervolging haar derde Nederlandse titel op rij. Ze versloeg Juliet Eickhof, die haar eerste individuele NK-plak greep. Op de scratch ging de titel naar Lorena Wiebes, die op de vorige twee NK's brons veroverde. De Nederlands kampioene op de weg was in de sprint Nina Kessler de baas.

Kirsten Wild liet verstek gaan op zowel de achtervolging, waarop ze van 2012 t/m 2016 Pieters in de finale klopte, als op de scratch (goud op vorige drie NK's).

STER reclame