NOS Sport

Sportvrouw van het Jaar: Sifan Hassan

Hassan: "Ik hoop dat volgend jaar ook fantastisch wordt"

Op het NOS | NOC*NSF Sportgala in Amsterdam is Sifan Hassan verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De atlete, tweevoudig wereldkampioene in 2019, bleef shorttrackster Suzanne Schulting en wielrenster Annemiek van Vleuten voor.

Hassan maakte furore in het Qatarese Doha dit najaar. Ze pakte als eerste atlete in de geschiedenis op één WK goud op zowel de 1.500 meter als de 10.000 meter.

Ook liep ze afgelopen jaar verschillende Europese records, vestigde ze een wereldrecord op de Engelse mijl en won ze op de 1.500 en 5.000 meter de Diamond League-finale. Hassan werd vorige week ook uitgeroepen tot beste Nederlandse atleet van het afgelopen jaar.

Hassan liet in een reactie via Skype weten dat ze het jammer vond dat ze er niet bij kon zijn. "Ik ben nu in Amerika om te trainen in aanloop naar de Spelen in Tokio. Ik hoop dat volgend jaar ook fantastisch wordt."

Op het Sportgala werd ook stilgestaan bij het feit dat zestig jaar geleden voor het eerst een Sportman én Sportvrouw werden gekozen. Tot dan was er slechts een verkiezing voor Sporter van het Jaar.

Om dat zestigjarig jubileum te vieren, werden woensdagavond op het podium in Afas Live oud-winnaressen nog eenmaal in het zonnetje gezet:

Oud-winnaressen aanwezig op Sportgala

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl