1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Nieuws

Parijse horeca flink geraakt door aanhoudende stakingen

De aanhoudende stakingen in Frankrijk hebben de toeristensector in het land hard getroffen. Vandaag werd er voor de veertiende dag op rij gedemonstreerd en dat leidde wederom tot flinke verstoringen op de weg en in het openbaar vervoer. Vooral de hotels en restaurants lijken klappen te krijgen.

De Franse horeca-federatie meldt dat hotels in Parijs sinds 5 december 30 procent minder omzet hebben gedraaid, cafés 40 procent minder en restaurants boeken zelfs de helft minder omzet dan normaal in deze tijd van het jaar.

Ook de winkels in de hoofdstad laten een omzetdaling zien van 30 procent. Data voor de rest van het land zijn er nog niet.

Onvrede over pensioen

De Fransen protesteren tegen de geplande pensioenhervormingen van president Macron. Zijn regering wil de pensioenleeftijd verhogen naar 64 jaar. De omvang van de demonstraties lijkt toe te nemen en steeds meer sectoren sluiten zich erbij aan. Deze week voegden medewerkers van ziekenhuizen, de advocatuur en Air France zich bij de actievoerders.

Gisteren werd bij wijze van protest bij zo'n 100.000 woningen en kantoren de elektriciteit tijdelijk afgesloten. De regering-Macron houdt vooralsnog voet bij stuk. Macron blijft erbij dat het huidige pensioenstelsel oneerlijk is en het land in de schulden stort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl