Alle containers waar de drugs in zaten, zijn afkomstig uit Brazilië Openbaar Ministerie

De douane heeft de afgelopen dagen in totaal 1457 kilo cocaïne onderschept bij controles in de Rotterdamse haven. De containers waarin de drugs zaten, waren afkomstig uit Brazilië. Er is niemand opgepakt.

De eerste lading cocaïne werd 12 december gevonden in een container die vol zat met poeder dat bedoeld is voor de betonindustrie. De douaniers troffen daarin 450 kilo van het verdovende middel aan.

Op dezelfde dag, in een andere container, stuitte de douane op 500 kilo coke. In die container stonden vaten met vruchtenpulp. De drugs waren in blokken ingevroren en zaten verstopt in de vaten.

De blokken cocaïne tussen de poeder Openbaar Ministerie

Afgelopen vrijdag werd opnieuw een grote drugsvondst gedaan. In een container met magnesium zat 496 kilo cocaïne, verspreid over zeventien grote sporttassen. Ten slotte heeft de douane gisteren in het motorcompartiment van een koelcontainer met daarin watermeloenen 11 kilo cocaïne gevonden.

Het Openbaar Ministerie meldt dat de drugs inmiddels zijn vernietigd. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van de douane, de FIOD, de Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie Rotterdam doet onderzoek naar de zaak.

STER reclame