Inter Visual Studio / Rowin van Diest

In Hoofddorp zijn bloemen en kaarsen gelegd op de plek waar gisteravond een man werd doodgestoken. Het 64-jarige slachtoffer stond met zijn vrouw te pinnen toen hij werd overvallen door twee mannen. In de worsteling die vervolgens ontstond, werd hij dodelijk geraakt.

De overval gebeurde bij winkelcentrum Toolenburg. Predikant Coen Wessel zegt tegen NH Nieuws dat het nieuws hard is aangekomen binnen de gemeenschap. Hij nam vanmorgen het initiatief om enkele kaarsjes neer te zetten bij de geldautomaat. "Wij wilden graag iets neerzetten waardoor mensen er toch even bij stilstonden."

In de loop van de dag volgden verschillende mensen zijn voorbeeld en werden ook bloemen gelegd. "Ergens werkt het ook verbindend", zegt Wessel. "Iedereen komt even langs. Een groep jongens van een jaar of vijftien heeft ook bloemen gelegd."

Geen extra maatregelen

Marcel Hoogeveen van de winkeliersvereniging zegt erg geschrokken te zijn. "Het is natuurlijk enorm heftig." Hij beschrijft het winkelcentrum als doorgaans veilig en rustig. "Ik heb net de politie gesproken en we gaan er echt van uit dat het een incident is", zegt Hoogeveen. "Voor nu worden er dus ook geen extra maatregelen genomen."

Wel is de geldautomaat waar de roofoverval plaatsvond voorlopig gesloten. In het winkelcentrum is nog een andere automaat beschikbaar.

Daders nog niet gevonden

De roofoverval gebeurde gisteravond iets na 21.00 uur. De vrouw van het slachtoffer zag het gebeuren. Zij is opgevangen. De twee daders gingen er na het steekincident vandoor. Er werd via Burgernet een bericht verspreid onder Hoofddorpers om uit te kijken naar de twee, maar ze zijn nog niet gevonden.

STER reclame