Frédérique Matla ANP

Hockeyster Frédérique Matla (22) keert terug in de selectie van het Nederlands elftal. De speelster van Den Bosch behoort tot de 22 speelsters waarmee bondscoach Alyson Annan aan het traject richting de Olympische Spelen van 2020 wil beginnen.

In september werd de 22-jarige Matla nog buiten de selectie gelaten. "We hebben Frédérique in een persoonlijk gesprek toegelicht dat wij haar de ruimte willen geven om de komende periode te werken aan een aantal punten die ze van ons heeft meegekregen", lichtte Annan toen toe.

Matla, die door de internationale bond FIH is genomineerd voor zowel de verkiezing van het grootste talent van het jaar als voor beste speelster van het jaar, heeft sindsdien dusdanig indruk gemaakt dat ze weer bij de selectie zit.

Definitieve selectie

De definitieve selectie voor Tokio telt zestien speelsters en twee reserves. In vergelijking met de trainingsgroep die Annan in september formeerde, zijn Noor de Baat (Amsterdam), Famke Richardson en Yibbi Jansen (beiden SCHC) afgevallen. Kelly Jonker nam eerder zelf afscheid.

Oranje begint in Azië met de voorbereiding op de Spelen. Het team strijkt in januari eerst neer in Singapore voor een trainingsstage en vliegt daarna door naar China voor de start van de FIH Pro League op 11 en 12 januari.

STER reclame