Frédérique Matla in het shirt van Den Bosch
NOS SportAangepast

Matla zet met zeven treffers Oranje-bondscoach Annan voor het blok

Hockeyster Frédérique Matla heeft een duidelijk signaal afgegeven aan Oranje-bondscoach Alyson Annan als het gaat om deelname aan de trainingsgroep van januari, waaruit de olympische selectie voortkomt.

In september werd de 22-jarige Matla - genomineerd voor de eretitel Wereldspeler van het Jaar - buiten een eerdere trainingsgroep gelaten. Zondag zette ze zichzelf in de etalage door maar liefst zeven treffers voor haar rekening te nemen in de wedstrijd van Den Bosch tegen Pinoké. Den Bosch zegevierde uiteindelijk met 8-0.

SCHC verliest bij Amsterdam ongeslagen status

En omdat SCHC bij Amsterdam (2-0 nederlaag) zijn ongeslagen status verloor, gaat Den Bosch ruimschoots aan de leiding in de hoofdklasse. Matla is met 25 goals in 14 duels de absolute topscorer, in haar laatste zeven officiële wedstrijden voor Den Bosch trof ze liefst twintig keer doel.

Bekijk in de videocarrousel hieronder de samenvatting van Amsterdam-SCHC en een interview met Charlotte Vega.

Bij Amsterdam maakte Charlotte Vega haar tiende goal van het seizoen, maar ook zij staat er niet goed op bij Annan. "Als ze me morgen belt, natuurlijk kom ik dan. Maar ik heb me er wel bij neergelegd dat dat niet zo gaat zijn."

Annan liet Matla dit jaar buiten de trainingsgroep van Oranje, omdat ze vond dat de spits van Den Bosch aan een aantal verbeterpunten moet werken. Komende week wordt de trainingsgroep voor januari bekend.

Uitslagen vrouwen hoofdklasse

Amsterdam SCHC 2-0
Bloemendaal HGC 1-0
Kampong Victoria 3-2
Laren Hurley 0-1
Pinoké Den Bosch 0-8
HDM Oranje-Rood 2-2

Top-5 hoofdklasse vrouwen

Den Bosch 14-36
SCHC 14-31
Amsterdam 14-31
Oranje-Rood 14-27
Hurley 14-23

Op de laatste competitiedag voor de winterstop stond er geen maat op Matla. Ze scoorde uit strafcorners, strafballen en alle andere hoeken en gaten. Alleen de 7-0 van Den Bosch was niet van haar hand, die kwam op naam van Pleun van der Plas.

Bloemendaal winterkampioen bij de mannen

Bij de mannen is Bloemendaal de winterkampioen. Die ploeg won thuis met 3-2 van Pinoké. De Brabantse derby tussen Den Bosch en Oranje-Rood werd met 3-2 gewonnen door thuisploeg Den Bosch.

Degradatiekandidaat Tilburg zorgde voor een verrassing door op eigen veld Rotterdam te verslaan. Ook daar werd het 3-2.

Uitslagen mannen hoofdklasse

Amsterdam Almere 7-1
Bloemendaal Pinoké 3-2
Den Bosch Oranje-Rood 3-2
HGC Klein Zwitserland 2-1
Kampong Hurley 4-2
Tilburg Rotterdam 3-2

Top-5 hoofdklasse mannen

Bloemendaal 13-35
Den Bosch 13-30
HGC 12-28
Rotterdam 13-26
Kampong 12-23

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl