Barcelona viert de derde goal, een goal van Lionel Messi
NOS Voetbal

Prachtgoals helpen Barcelona aan winst op Mallorca

De toeschouwers in Camp Nou kregen zaterdag waar voor hun geld. FC Barcelona versloeg RCD Mallorca met 5-2 en de ene treffer was nog mooier dan de ander. Lionel Messi tekende voor zijn 35ste hattrick in de Spaanse competitie en overtrof daarmee Cristiano Ronaldo, die voor Real Madrid in 34 wedstrijden minimaal drie keer scoorde.

Antoine Griezmann maakte de openingsgoal en de man van de assist was hierbij doelman Marc-André ter Stegen, die de Fransman de diepte in stuurde. Griezmann scoorde met een fraai wippertje.

Lionel Messi, die voor de wedstrijd nog zijn zesde Gouden Bal aan het publiek toonde, was met twee prachtige schoten van afstand verantwoordelijk voor de tweede en derde goal.

Lionel Messi voor de wedstrijd met de Gouden Bal

De vierde goal van Luis Suárez was de mooiste. Na een combinatie door het midden met Frenkie de Jong als spil hakte de Uruguayaan de bal hard over doelman Manolo Reina heen.

Na terugleggen van Suárez knalde Messi in de slotfase zijn derde goal tegen de touwen, de 5-2. Ante Budimir scoorde twee keer voor Mallorca.

Frenkie de Jong was toen al vervangen. Hij werd na ruim een uur spelen gewisseld. Barcelona heeft na vijftien wedstrijden in La Liga 34 punten, evenveel als Real Madrid dat eerder op de dag met 2-0 won van Espanyol. De twee aartsrivalen treffen elkaar op 18 december in Camp Nou.

De goal van Luis Suárez

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl