Jasper Cillessen

Cillessen valt drie dagen voor duel met Ajax geblesseerd uit

Valencia heeft de stadsderby tegen Levante gewonnen, maar zag doelman Jasper Cillessen geblesseerd uitvallen met een kuitblessure. Valencia is komende dinsdag de tegenstander van Ajax in de laatste groepswedstrijd van de Champions League.

Ajax heeft minimaal een gelijkspel nodig om te overwinteren in de Champions League, terwijl Valencia bij een overwinning in Amsterdam zeker is van de volgende ronde. Het is nog niet duidelijk of Cillessen er tegen zijn oude club weer bij kan zijn.

Afgelopen donderdag leek het meespelen van Cillessen ook al onzeker, nadat hij de training had verlaten met een handblessure. Toch stond hij zaterdagavond gewoon onder de lat bij Valencia.

Toen Cillessen van het veld moest, stond Levante al met 2-0 voor dankzij Roger, die vlak voor rust een eigen doelpunt maakte. Kevin Gameiro scoorde vervolgens twee keer in drie minuten voor Valencia. Ferrán Torres maakte er vlak voor tijd nog 2-4 van.