Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - FC Twente Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Enkele dagen na het opstappen van trainer Alfons Groenendijk heeft ADO Den Haag in eigen huis een punt gepakt tegen FC Twente. In Den Haag eindigde een matige wedstrijd in 0-0.

Assistent-trainer Dirk Heesen is sinds afgelopen maandag de eindverantwoordelijke bij ADO, maar voor het cruciale duel met Twente veranderde hij weinig. Ten opzichte van de 4-0 nederlaag bij Heracles van vorige week moest alleen Milan van Ewijk zijn basisplaats afstaan. Thom Haye nam zijn plek in.

Op voorhand waren de statistieken Heesen niet gunstig gezind. Slechts 1 van de laatste 6 ADO-coaches debuteerde met een overwinning: Zeljko Petrovic op 6 augustus 2016 (3-0 winst op Go Ahead Eagles).

Ook is ADO niet al te sterk in eigen huis dit seizoen. Van de zeven thuisduels werd er maar één gewonnen. Vier keer werd er verloren.

Rommelige wedstrijd

Het spel in Den Haag vormde een afspiegeling van de bescheiden positie van beide ploegen op de ranglijst. Het was rommelig en vele overtredinkjes en irraties droegen ook niet bij aan het kijkgenot.

Pas na rust viel er af en toe wat te beleven. Dat was vooral te danken aan ADO, dat de Tukkers terugdrong, maar Twente kwam ook regelmatig onder de druk uit.

Het meeste gevaar kwam van Den Haag. Zo leek Michiel Kramer te gaan scoren, maar zijn uithaal kwam vol in het gezicht van zijn ploeggenoot Danny Bakker, in plaats van in het doel.

Statistieken ADO Den Haag - FC Twente

STER reclame