Persbureau Marofer
NOS NieuwsAangepast

Auto's in brand gestoken in Den Haag, 13 arrestaties

In de Haagse wijk Laak zijn meerdere auto's in brand gestoken. Volgens getuigen zijn op meerdere plekken in de wijk ook vernielingen aangericht.

Ook op andere plaatsen in Den Haag en Scheveningen zijn brandjes gesticht en was het onrustig.

De politie heeft dertien verdachten vastgezet, voor brandstichting, voorbereiding daartoe en het gooien van zwaar vuurwerk. Hun leeftijden variëren van 13 tot 42 jaar.

Persbureau Marofer
In de wijk was veel politie aanwezig

Afgelopen week was het meerdere avonden en nachten onrustig in Den Haag nadat bekend was geworden dat de vreugdevuren van Duindorp en Scheveningen niet doorgaan.

Naar aanleiding van de vonkenregen van afgelopen jaarwisseling kregen beide vreugdevuren geen vergunning van de gemeente. Ook het kleinere vuur in de wijk Laak gaat dit jaar niet door.

Jerrycan benzine

De politie voerde gisteravond en vannacht extra controles en surveillances uit vanwege de onrust van afgelopen week. De eerste arrestaties werden gepleegd rond 20.30 uur, toen drie tieners brand wilde stichten bij een zwembad in Scheveningen.

Bij een controle liepen vier jongemannen in een auto tegen de lamp. Zij bleken een jerrycan met benzine in hun achterbak te hebben en werden daarom aangehouden. Anderhalf uur later werd een man een paar straten verderop opgepakt omdat hij zwaar vuurwerk had afgestoken.

Rond 01.15 uur ontdekten surveillerende agenten een bouwkeet die in brand stond. Kort daarna zagen ze een auto met hoge snelheid, zonder lichten, richting de duinen rijden. Na een korte achtervolging werd de auto aan de kant gezet. De vijf inzittenden zijn opgepakt.

Kort na middernacht is verder nog een groep van acht mensen bekeurd in het Laakkwartier voor openbare dronkenschap.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl