ANP

Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege mist. Lokaal komt er dichte mist voor met minder dan 200 meter zicht. Door de mist kunnen op Eindhoven Airport sinds 17.00 uur geen vluchten meer vertrekken.

Het weerinstituut verwacht dat de mist zich de komende uren in noordwestelijke richting uitbreidt en ook vannacht nog aanhoudt. Rond 19.00 uur hadden alleen de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland er nog geen last van. Ook aan de kust mistte het niet.

Op Eindhoven Airport bleven vier vluchten aan de grond en ze gaan vanavond ook niet meer weg. Ook de geplande landingen gaan mogelijk niet door, meldt Omroep Brabant. Zeker 550 gestrande passagiers brengen de nacht door in hotels.

Gisteren moest het vliegveld het luchtverkeer ook al stilleggen door mist. Toen zijn ongeveer 750 passagiers ondergebracht in hotels in de buurt.

De mist heeft in de avondspits niet tot grote problemen geleid. Omdat het vannacht afkoelt tot rond het vriespunt kan er zeer plaatselijk gladheid ontstaan. Ook het trein- en wegverkeer kan daar de komende nacht en ochtend last van hebben.

STER reclame