ANP

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ligt opnieuw stil door dichte mist. Vijf vluchten die vanavond zouden vertrekken, blijven daarom aan de grond. Er zouden ook twee toestellen vanavond binnenkomen. Die weken uit naar Schiphol.

Vanmorgen vielen ook al vluchten uit vanwege de mist. Volgens een woordvoerder van het vliegveld is ook vanavond het zicht te beperkt om op te kunnen stijgen. De vluchten die niet door kunnen gaan, hebben Marrakech, Kutaisi, Athene, Faro en Thessaloniki als bestemming. Het is nog niet duidelijk wanneer ze wel kunnen vertrekken. De twee binnenkomende vluchten die nog gepland staan komen uit Málaga en Tenerife.

Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de mist in Brabant. Op sommige plaatsen in de provincie kan het zicht door de mist minder dan 200 meter zijn, schrijft Omroep Brabant. De kans op dichte mist houdt de hele avond en nacht nog aan.

Door de mist van vanmorgen moesten vluchten uitwijken naar omliggende vliegvelden als Maastricht en Keulen. Passagiers werden met bussen vervoerd.

STER reclame