ANP
NOS NieuwsAangepast

Relatief rustige avond in afgegrendeld Duindorp

In de Haagse wijk Duindorp is het gisteravond betrekkelijk rustig gebleven. De dagen hiervoor waren er rellen in de wijk, vanwege het niet doorgaan van het vreugdevuur. Dit keer had de politie de buurt volledig afgegrendeld, waardoor er niemand zomaar in kon.

Rond 23.00 uur werden wel vier mensen opgepakt, wat ze precies deden kon een politiewoordvoerder niet zeggen. De hele avond hing er een helikopter boven de wijk en overal stonden politiebusjes.

"Wat we vanavond niet hebben gezien is het kat-en-muisspel tussen politie en relschoppers", zegt verslaggever Roel Pauw, die in de wijk was. "Er waren dit keer geen charges van de ME en dat heeft denk ik te maken met de forse inzet van de politie."

Pauw vertelt dat alle auto's die de wijk in wilden, werden gestopt. "Af en toe moest zelfs de kofferbak open, want er waren geruchten dat er mensen van buiten Duindorp naar de wijk zouden komen om te gaan rellen."

Controles Duindorp verlopen rustig

Op het Tesselseplein, waar sinds het weekend 's avonds rellen waren, hingen wel clubjes jongeren rond, zegt Pauw. "Maar die durfden met zoveel politie de confrontatie niet aan te gaan."

In Den Haag en omgeving waren wel tientallen brandjes, onder meer in vuilcontainers. Dat is meer dan normaal in deze tijd van het jaar, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De Haagse burgemeester Remkes noemde de rellen in tv-programma Nieuwsuur ontoelaatbaar. "Mensen in de wijk voelen zich geïntimideerd. Het kan in dit land niet zo zijn dat de straat regeert."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl