Regio15
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw onrustige avond in Haagse wijk Duindorp, dertien arrestaties

Net als de afgelopen dagen is het maandagavond onrustig geweest in de Haagse wijk Duindorp. Zo'n vijftig à zestig jongeren in het zwart hebben onder meer pallets en vuilcontainers in brand gestoken en hekken omvergehaald. Ook is er zwaar vuurwerk afgestoken. Meerdere straten werden afgesloten.

Dertien mensen zijn opgepakt:

Opnieuw onrustig in Haagse wijk Duindorp

Volgens een politiewoordvoerder zijn de arrestaties verricht vanwege belediging en openlijke geweldpleging, omdat er met stenen naar de politie werd gegooid. In de wijk waren de politie en de ME aanwezig, onder meer rond het Tesselseplein. Ook hing er de hele avond een helikopter boven de wijk. De brandweer had politiebegeleiding nodig om brandjes te blussen.

"Er was vooral een heleboel rook en veel vuurwerk. Bijna alle prullenbakken waren in brand gestoken", zei Frank van Deutekom, verslaggever bij Omroep West, vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal. Hij was gisteravond ook in de wijk. "Het was een kat-en-muisspel tussen raddraaiers en de politie."

Die raddraaiers zijn voornamelijk jongeren, zei Van Deutekom. "Volgens de voorzitter van het wijkberaad gaat het om een pubergroep van enkele tientallen jongeren. Hij heeft de ouders opgeroepen om hun kinderen een beetje in de toom te houden."

Wapen

Een agent in burger trok een wapen toen een auto leek in te rijden op een groepje mensen. De bestuurder wijzigde vlak voor het groepje de koers.

Er werd niet geschoten en niemand raakte gewond:

Agent in de Haagse wijk Duindorp trekt wapen

De meeste politie- en brandweermensen waren eerder op de avond nog aanwezig bij een voormalige kerk, omdat jongeren daar containers met puin van de kerk - die gesloopt wordt- in brand hebben gestoken. Dat leidde tot veel stankoverlast en rookontwikkeling.

Vreugdevuren

In de wijk waren afgelopen weekend ongeregeldheden, die door bewoners in verband worden gebracht met het afgelasten van vreugdevuren tijdens de jaarwisseling. Dertien mensen werden gisteren opgepakt, onder wie een aantal minderjarigen.

Volgens waarnemend burgemeester Remkes is de jongste arrestant negen jaar oud; het kind werd opgepakt met een molotovcocktail, zegt de politie.

Gevreesd wordt dat de onrust tot de jaarwisseling aanhoudt. Er bestaat veel frustratie over het niet doorgaan van de vuren. Het lukte de organisatoren van de vreugdevuren niet om in korte tijd te voldoen aan de eisen van de gemeente Den Haag, waardoor het feest werd afgeblazen.

  • Regio15
    De politie is wederom in de wijk aanwezig
  • Regio15
    De politie en brandweer zijn in de wijk aanwezig

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl