Regio15
NOS NieuwsAangepast

Dertien aanhoudingen om onrust in Haagse wijk Duindorp

In de Haagse wijk Duindorp zijn gisteravond dertien mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernieling en brandstichting. Onder de aanhoudingen zijn ook minderjarigen.

Een groep van ongeveer vijftig mensen maakten de wijk onveilig. Zo werden vuilcontainers in brand gestoken en vernield. De ME is ingezet en lokale media melden dat het daarna weer rustig werd.

Zaterdagavond was het ook al onrustig in de Haagse woonwijk. De vermoedelijke aanleiding is onvrede over het besluit om voor de jaarwisseling geen grote vuurstapel meer te bouwen. In verband met de eisen die de gemeente dit jaar aan de vreugdevuren heeft gesteld, trok Duindorp vrijdag de stekker uit dat plan.

De politie heeft de wijk gedeeltelijk afgesloten en opgeworpen barricades verwijderd:

Afvalbakken in brand en bushalte vernield in Duindorp

De politie is beducht op meer onrust de komende tijd. "We zijn er zeker alert op en zijn in overleg met de gemeente Den Haag."

In Duindorp en Scheveningen worden elk jaar vreugdevuren georganiseerd om het nieuwe jaar in te luiden. De twee wijken probeerden elkaar de afgelopen jaren te verslaan in een competitie wie de hoogste vuurstapel kon bouwen. Vorig jaar ging dat mis: de vreugdevuren bleken veel hoger dan was afgesproken met de gemeente en in Scheveningen ontstond een vonkenregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl