NOS
NOS Voetbal

'De druk op Van Bommel kan ook te groot worden'

Met het 1-1 gelijkspel bij FC Emmen blijft PSV matig presteren en daarmee neemt ook de druk op trainer Mark van Bommel toe. "PSV is een club die de rust bewaart, maar de druk kan ook te groot worden", zegt journalist Willem Vissers van de Volkskrant in Studio Voetbal.

"Als de druk van de buitenwereld te groot wordt, als de supporters zich gaan roeren, is de situatie niet langer houdbaar", vervolgt Vissers. "Wat de club ook wil."

'Van Bommel stevig in Eindhovens zadel'

"Natuurlijk neemt de druk toe", zegt Pierre van Hooijdonk. "Maar ik denk dat Van Bommel echt nog wel heel stevig in het Eindhovense zadel zit." Ron Jans verwacht dat Van Bommel door deze periode een betere trainer wordt. "Hier leer je van. Dit heb je als trainer nodig."

Vissers ziet dat het trainerschap wat doet met Van Bommel. "Hij heeft de afgelopen anderhalf jaar bijna alle belangrijke wedstrijden verloren. Hij wordt bijna zichtbaar ouder. Hij heeft het niet meer zo in de hand als vroeger als aanvoerder. Het ontglipt hem."

'De druk op Van Bommel kan te groot worden'

"Mooi dat hij voor de camera niet zo geïrriteerd is als hij soms als voetballer was", zegt Jans. "Hij komt er wel uit." Theo Janssen: "Hij is kritisch op zichzelf en benoemt fouten. Heel mooi, maar is het slim om daarover zo naar buiten te treden?"

Janssen of Jans op de bank bij Vitesse?

Janssen is trainer van Vitesse onder 19 en heeft nog niks gehoord over een eventuele opvolger bij het eerste. Ook is hij zelf nog niet gevraagd voor een rol in de technische staf. Daar zegt hij overigens niet bij voorbaat nee tegen.

"Daar is absoluut over te praten", aldus Janssen. "Vitesse is mijn club. Hangt er wel vanaf wie de nieuwe trainer wordt."

Theo Janssen volgende week op de bank bij Vitesse?

Als het aan Janssen ligt, neemt Edward Sturing, nu coördinator van de scouting en opleiding, tijdelijk de honneurs waar. "Dan kunnen ze rustig de tijd nemen."

Janssen zou graag een Nederlandse trainer aan het roer zien en kijkt opzij naar Ron Jans. Die staat echter onder contract bij het Amerikaanse FC Cincinnati. "Als je eenmaal je ja-woord hebt gegeven, ga je niet weg", reageert Jans.

'Lang vindt zichzelf goed en dat is hij ook'

Erik ten Hag zit bij Ajax in een geheel andere situatie. Hij is niet voor niets genomineerd voor Coach van het Jaar bij het NOS | NOC*NSF Sportgala.

Ajax won ondanks een 2-0 achterstand met 5-2 bij FC Twente. "Ik had toch altijd wel het gevoel dat Ajax het zou redden", zegt Vissers.

'Lang vindt zichzelf goed en dat is hij ook'

"Compliment aan Ajax dat ze in een Europese week zo makkelijk winnen", aldus Jans.

Noa Lang stond voor het eerst in de basis bij Ajax en de 20-jarige aanvaller scoorde gelijk drie keer. "Opmerkelijk dat hij drie goals maakt, al vindt hij zichzelf wel goed als ik de interviews zie", zegt Jans.

Vissers: "Hij vindt zichzelf inderdaad goed en dat is hij ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl