Van Bommel denkt 'absoluut niet' aan ontslag nemen na nieuwe domper PSV

Het 1-1 gelijkspel bij FC Emmen onderstreepte nog maar eens dat PSV's zege op sc Heerenveen van een week geleden de welbekende eenzame zwaluw was die nog geen zomer maakt.

Donderdag werd al kansloos verloren van Sporting CP (4-0) en drie dagen later bleek dus ook Emmen, dat voor aanvang twee punten boven de degradatiestreep stond, een te groot obstakel voor de zwalkende Eindhovenaren.

Van nederigheid was na afloop echter nauwelijks sprake bij trainer Mark van Bommel, die het halen van drie punten vrijdag nog "noodzaak" had genoemd. Van Bommel weet de nieuwe domper aan gemiste kansen in een verder "uitstekende" eerste helft.

'Twee losse wedstrijden'

"Daar moet je afstand nemen, 2-0, 3-0, 4-0 en misschien zelfs 5-0 maken. In de tweede helft is de technische uitvoering minder en dan loop je achteruit", analyseerde de geplaagde trainer.

PSV-trainer Mark van Bommel ANP

De terugval na rust deed denken aan de wedstrijd tegen Heerenveen. Ook toen speelde PSV prima in de eerste helft en zakte daarna ver weg, met het verschil dat dit destijds niet tot puntenverlies leidde.

Van Bommel ging een vergelijking tussen de twee duels echter uit de weg. "Dat zijn twee losse wedstrijden. Je kan ook zeggen dat we twee helften fantastisch spelen, maar te weinig scoren."

"Als je de kansenverhoudingen voor rust ziet: vorige week kregen we er negen en vandaag volgens mij weer zes of zeven echt goede. Als je die maakt praat je heel anders."

De rug gerecht

Van Bommel zei vooraf dat zijn spelers de rug moesten rechten, maar na de 1-1 in Emmen praatte hij behendig om de vraag heen of dat ook gebeurd was.

Revanche voor de zeperd tegen Sporting? Die wedstrijd had er volgens Van Bommel helemaal niets mee te maken. "Daar kan je geen revanche voor nemen."

Bekijk hieronder de reacties van Glenn Bijl, Dick Lukkien en scheidsrechter Dennis Higler en de samenvatting van FC Emmen-PSV:

En zijn spelers hadden de rug gerecht, zei de trainer. Dat had hij gezien tijdens de trainingen op de eigen Herdgang, voorafgaand aan het bezoek aan Emmen.

"De energie en het plezier dat ze uitstralen op de training... Ze doen er alles aan. Dan ben je ook afhankelijk van het resultaat, dan gaat het een stuk makkelijker."

Ontslag? 'Denk ik niet aan'

Van Bommel, die aangaf blij te zijn dat "we gewoon weer hebben laten zien dat we top kunnen voetballen", is ondanks één zege in de laatste negen wedstrijden niet bezig met een eventueel ontslag.

"Als de binding met de spelers weg is of ik het idee heb dat ik ze niet meer kan raken, dan neem ik die beslissing zelf. Maar daar denk ik absoluut niet aan."

STER reclame