Drie dagen na Europese blamage stelt PSV ook teleur in Emmen

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - PSV

De sportieve malaise houdt aan voor PSV. Drie dagen na de Europese blamage in Lissabon speelde de ploeg van trainer Mark van Bommel teleurstellend met 1-1 gelijk bij FC Emmen.

Van Bommel voerde drie wijzigingen door ten opzichte van de 4-0 nederlaag op bezoek bij Sporting CP, die betekende dat het Europa League-avontuur van PSV ten einde is. Timo Baumgartl en Bruma waren gepasseerd ten faveure van Daniel Schwaab en Ritsu Doan. De niet fitte Jorrit Hendrix werd vervangen door Ryan Thomas.

Na een vroege kans voor Marko Kolar, Lars Unnerstall bracht redding, opende uitgerekend Schwaab de score. De Duitse centrumverdediger werkte binnen uit een hoekschop van Mohamed Ihattaren, waarbij Emmen-doelman Dennis Telgenkamp onder de bal door ging (0-1).

Prachtgoal afgekeurd

FC Emmen leek vijf minuten later op prachtige wijze op gelijke hoogte te komen. Maar het schot waarmee Glenn Bijl vanaf de middenlijn doel trof, volgde na een duwtje van diezelfde Bijl tegen Bergwijn, waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

Daniel Schwaab tikt de 0-1 binnen uit een hoekschop

In het restant van de eerste helft miste PSV via Doan en Denzel Dumfries puike kansen op 0-2, nalatigheid waarvoor de Eindhovenaren kort na rust het deksel op de neus kregen in de vorm van de gelijkmaker.

Bijl, de man van de afgekeurde prachtgoal, zette zichzelf alsnog op het wedstrijdformulier, maar als assistgever in plaats van doelpuntenmaker. Kolar tikte zijn voorzet van dichtbij binnen (1-1).

Goal Mitroglou afgekeurd

De treffer bleek het begin van een teleurstellende tweede helft van PSV-zijde. Emmen, dat vorig seizoen in eigen huis ook al knap een punt uit het vuur sleepte tegen de Eindhovenaren, tekende voor de gevaarlijkste momenten, onder meer met een omhaal van Michael de Leeuw.

PSV zag in de slotfase een goal van Kostas Mitroglou terecht worden afgekeurd voor buitenspel en creëerde verder bijzonder weinig. De schotverhouding tussen beide ploegen was in de tweede helft 9-2 in Emmens voordeel, op basis van de tweede helft mochten de bezoekers dan ook niet klagen over het puntenverlies.

Blikvanger Bijl zag in blessuretijd wederom de schijnwerpers op zich gericht, toen hij Steven Bergwijn vloerde en zijn tweede gele kaart - dus rood - kreeg. De verdediger was eerder al zeer goed weggekomen met slechts geel na een schop tegen de benen van Donyell Malen.