Wil Besseling in actie bij de KLM Open in 2019 waar hij knap zevende werd
NOS Sport

Golfer Besseling moet koppositie afstaan in Zuid-Afrika

Wil Besseling heeft de koppositie in het Dunhill Championship in het Zuid-Afrikaanse Malelane in de tweede ronde moeten prijsgeven. De Spanjaard Pablo Larrazábal verwees de Noord-Hollander naar de tweede plaats.

De 33-jarige Besseling verraste in de eerste ronde met een ronde van zeven slagen onder het gemiddelde (65), waarmee hij de beste score van de dag liet noteren. Vrijdag eindigde hij een slag boven par (73).

Daardoor moest Besseling, die na twee ronden op 138 slagen staat, toestaan hoe Larrazábal hem van de koppositie stootte.

De Spanjaard, die vier toernooien won op de Europese Tour, noteerde zes birdies, maar ook een bogey en een double bogey. Hij kwam uit op 69 slagen en heeft met 135 slagen (-9) een voorsprong van drie slagen op Besseling en de Zuid-Afrikaan Brendan Grace (-6).

Wildcard

Besseling deed vorige week via het traject van de Qualifying School een gooi naar een vaste plek op de Europese Tour, maar slaagde daar niet in.

Op basis van zijn ranking in de Challenge Tour, het op een na hoogste niveau, kreeg hij desondanks een wildcard voor de openingswedstrijd van de Europese Tour.

Die wordt overigens niet in Europa, maar in de schaduw van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark gespeeld. Schaduw konden de spelers ook op de tweede dag wel gebruiken.

De temperaturen in Zuid-Afrika zijn momenteel zo hoog dat de spelers voor het eerst in de historie toestemming kregen om in korte broek te spelen.

Van Meijel 28ste, Van Driel mist cut

Lars van Meijel, die via het kwalificatietraject wel een plekje op de Europese Tour bemachtigde, steeg na een ronde van 70 (-2) naar de gedeelde 28ste plek. Zijn achterstand op leider Larrazábal bedraagt negen slagen.

De andere Nederlandse debutant op de Europese Tour, Darius van Driel, bleef met 153 slagen na twee ronden (+9) ver verwijderd van de cut en is uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl