Pantelis Hatzidiakos Pro Shots

AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos komt dit seizoen niet meer in actie. De Griekse international liep donderdagavond in de Europa League-wedstrijd tegen Partizan Belgrado een zware knieblessure op.

Hatzidiakos raakte in de tweede helft geblesseerd. Hij kermde het, na een op het oog onschuldig duel, uit van de pijn en werd per brancard van het veld gedragen.

De 22-jarige Hatzidiakos verving de laatste weken de eveneens geblesseerde Ron Vlaar in het hart van de verdediging bij AZ.

De trieste aftocht van Pantelis Hatzidiakos tijdens het duel met Partizan Belgrado ANP

De blessure van Hatzidiakos betekent dat AZ-trainer Arne Slot moet gaan puzzelen in zijn defensie. Aan de vooravond van het duel met Partizan zei Slot dat het nog maar afwachten is wanneer Vlaar beschikbaar is.

"Ron is al een paar weken geblesseerd. Op het moment dat Hatzidiakos om wat voor reden uit zou vallen, zijn we wel in staat om dat op te lossen", zinspeelde Slot al op het naderende onheil. Een mogelijkheid is dat Teun Koopmeiners van het middenveld naar achteren verhuist. AZ speelt zondag in Den Haag tegen VVV-Venlo.

STER reclame