Hoofdverdachte Bekir E. (32) tijdens de behandeling van de moord op Hümeyra
NOS NieuwsAangepast

Verdachte moord op Hümeyra op extra beveiligde gevangenisafdeling geplaatst

Bekir E., de verdachte van de moord op de Rotterdamse scholiere Hümeyra, is in de gevangenis waar hij vastzit naar een extra beveiligde afdeling overgeplaatst. Aanleiding daarvoor zijn uitlatingen in een afgeluisterd telefoongesprek met zijn broer, zegt Jacq Taekema, de advocaat van E.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft E. tijdens dat telefoontje laten weten dat hij van plan is om John van den Heuvel en Peter R. de Vries te bedreigen. De verdachte reageerde op uitspraken van misdaadverslaggever Van den Heuvel in het tv-programma RTL Boulevard.

Excuses van OM

Volgens een bericht van De Vries op Twitter zou E. tegen zijn broer hebben gezegd: "Als ik een lange straf krijg, dan gaan we op mijn manier die John van den Heuvel bedreigen, want die kankerlijer heeft slecht over mij gepraat. We gaan het op mijn manier doen, broer. En als klap op de vuurpijl gaan we die hazenlip van een Peter R. de Vries bedreigen."

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft inmiddels excuses aangeboden aan de misdaadverslaggevers, omdat ze niet werden ingelicht over het plan van Bekir E.

Advocaat Taekema heeft de opname niet gehoord. "U weet dat E. in het Pieter Baan Centrum is geweest, dat hij een beperkt intellectueel niveau heeft en dat hij moeite heeft om impulsen te onderdrukken."

E. zou ook medegedetineerden hebben bedreigd en geen enkel berouw hebben getoond over het doodschieten van zijn ex-vriendin Hümeyra. Het Openbaar Ministerie eiste daarvoor eerder deze maand twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Bekir E.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl