Voormalig stervoetballer Ronaldinho bezoekt sporthal in Zaandam

Het klinkt als het begin van een slechte grap, toch is het echt waar: Ronaldinho was dinsdagavond aanwezig in een kleine sporthal in Zaandam. De voormalige stervoetballer was eregast bij een streetsoccertoernooi van Streetkings.

Ronaldinho, die in 2018 een punt zette achter een carrière waarin hij twee keer wereldvoetballer van het jaar werd (2004 en 2005), met Brazilië de wereldtitel veroverde (2002) en met Barcelona de Champions League won (2006), reikte prijzen uit bij het internationale straatvoetbaltoernooi.

De 39-jarige Braziliaan wuifde vanaf een balkon naar het publiek en genoot zichtbaar van danseressen en trommelaars.

Ronaldinho zwaait vanuit een bovenraam naar fans NOS

De organisator van het evenement, de Nederlandse straatvoetballer Edward van Gils, is bevriend met Ronaldinho. Hij had weinig ruchtbaarheid gegeven aan de komst van de Braziliaan om een invasie van de sporthal te voorkomen. Wel konden aanwezige journalisten vragen stellen.

Ajax brengt Ronaldinho vreugde

Wat Ronaldinho bijvoorbeeld van Ajax vindt: "Het is tegenwoordig een van de leukste elftallen om naar te kijken. Ze brengen iedereen vreugde. Mij ook, als ik ze zie spelen."

En kent hij de Braziliaanse Ajacied David Neres goed? "Ja, ik ken hem zeker. Hij heeft echt talent. De meeste Brazilianen beginnen op straat te voetballen, hij ook. Ik volg wat hij doet en wens hem veel succes."

STER reclame