Overstromingen in de Griekse stad Kineta
NOS Nieuws

Zeker negen doden bij noodweer in Frankrijk, Italië en Griekenland

Ten minste negen mensen zijn sinds vrijdagavond om het leven gekomen door noodweer met zware regenval in de Franse en Italiaanse Rivièra en delen van Griekenland.

Gisteravond bereikte het noodweer Griekenland. In de haven van Antirio, in het westen van het land, kwamen twee mensen om toen hun zeilboot door zware stormvlagen kapseisde. De mannen van 57 en 59 uit de buurt van Athene konden niet op tijd worden gered.

Op Rhodos kwam een vrouw om het leven toen haar kelderkamer overstroomde en op Kos verdronk een vrouw toen ze ging zwemmen in stormachtige zeeën.

Vluchtelingenkamp

Verder veroorzaakte het noodweer aardverschuivingen op de snelweg tussen Athene en Korinthe. Door modderstromen raakten veel huizen beschadigd in de badplaats Kineta.

Kijk hier naar beelden van Kineta.

Doden door overstromingen in Griekenland

Op het eiland Chios hebben de autoriteiten leegstaande gebouwen in de buurt van het overbevolkte vluchtelingenkamp opengesteld voor mensen die buiten het kamp in tenten verblijven. In en rond het in de heuvels gelegen kamp, zitten nu rond de 5600 mensen. De opvang heeft een capaciteit voor 1200 asielzoekers.

Het noodweer trekt nu naar het noordoosten van het land.

Omgeslagen reddingsboot

In Frankrijk is het inmiddels weer droog, maar de schade is groot en veel mensen kunnen nog niet terug naar hun overstroomde huizen.

In de Franse regio Var kwamen vier menen om het leven, onder wie een paar van in de zeventig uit de parfumhoofdstad Grasse. Hun auto kwam onder water te staan. Ook een ander slachtoffer verdronk in zijn auto en een vierde slachtoffer kwam om toen tijdens een reddingsactie een reddingsboot omsloeg.

In Noord-Italië vond een vrouw de dood toen haar auto werd meegesleurd door de overstroomde rivier Bomida. Ook wordt nog gezocht naar mogelijke slachtoffers na een aardverschuiving in de buurt van Savona. Door die aardverschuiving stortte gisteren een brug in van de snelweg A6 tussen Turijn en Savona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl